Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vårtrötthet - Bli pigg med ZUMBA®
2019-03-09 07:18

Fåglarna kvittrar, solen går upp tidigare på morgonen och dagarna är allt längre.
Visst är det alldeles underbart!

Men när vi går från vinter till vår händer det mycket med ljuset på kort tid. Ljuset förknippas ofta med att må bra men många mår istället dåligt när våren kommer, dagslängden förändras för fort för att den biologiska klockan ska hinna med.

Vårt beteende styrs mycket av årstiderna och Mars är en jobbig månad för många. Det blir sommartid och plötsligt är det mycket ljusare ute. Årstiderna växlar så snabbt på vår del av jordklotet att kroppen har svårt att ställa om sig till längre dagar med mer ljus. Skiftningen mellan ljuset och mörkret får kroppen i obalans.

Det är viktigt att få mycket ljus, framför allt tidigt på morgonen, det är då man är som känsligast för ljuset.

Vad kan vi då göra för att hjälpa kroppen på traven och hitta balansen igen?
Ja, man kan hitta lite olika tips om man söker på nätet och ett par av dem är ju precis det vi på Värpinge IF ZUMBA® och Saramba erbjuder :-)

Träning
Fysisk aktivitet frigör endorfiner som gör oss gladare. Viktigt är att se till att få regelbunden motion, det ökar välbefinnandet.
✔ på den

Träffa vänner
Strunta inte i fikat med vännerna eller andra sociala kontakter. Även om det känns motigt så är det oftast bra för välmåendet.
✔ på den

Var snäll
Kom ihåg att vara snäll mot dig själv - vårdeppigheten går över!
✔ på den

När du kommer på ett av våra pass omsluts du av gemenskapen, vänner som älskar att njuta av dansen och musiken som träningsform precis som du.
Vänta inte, Join the Party!

ZUMBA®Love till er alla!// Jenny <3