Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
ZUMBA® fitness
Om ZUMBA® fitness

ZUMBA® fitness startades utav Albert ”Beto” Perez från Colombia i mitten av 1990-talet.

Dansen kom till när Beto inför ett aerobicpass glömt sin musik till passet och fick därför på stående fot improvisera med den musiken han hade i bilen. Alltså musik som han själv älskade. En ny sorts träning hade fötts och Betos egenkoreograferade danspass blev snabbt de mest populära på hela gymmet.
2001 bildades ZUMBA® fitness på ”riktigt” och 2006 tog succén fart med bl a TV-Shop som stor draghjälp.


ZUMBA® fitness  är lätt att lära sig och du förbättrar din kondition och förbränner kalorier!

Grundrytmerna är salsa, merengue, cumbia och reaggeton men passen innehåller både latinsk och internationell musik och kombinerar snabba och långsamma rytmer vilket involverar intervallträning med fettförbränning och styrka.


ZUMBA® fitness hos Värpinge IF
Du behöver inte vara ett proffs för att dansa ZUMBA®, det viktiga är att du rör på dig och har roligt. Träningsformen och dansen passar människor i alla åldrar och stegen är inte speciellt svåra även om det kan vara lite ovant till en början så lär man sig efter hand och stegen kommer hela tiden igen i de olika danserna man varierar mellan.
Hos Värpinge IF dansar du ZUMBA® fitness med våra duktiga instruktörer Maira, Jenny, Julia och Marie i Lund samt Anna i Dalby. Under HT18 fick vi ett tillskott i och med att tre av våra duktiga deltagare, Kajsa, Anna C och Jonna, utbildade sig till instruktörer och hoppar nu in och vikarierar med jämna mellanrum. Värpinge IFs ZUMBA®-familj blir bara större och större :-) Så varför inte släppa hämningarna och hänga med på partyt?
Och kom ihåg, det finns inga fel, alla har bara sin egen stil!
Saramba
Saramba med Sara
Saramba är en träningsform med koreografier som är anpassade så att alla som vill ska kunna delta efter egna förutsättningar. Sara Cederlund kom på idèn med Saramba efter att hon gått utbildningen som Zumba®-instruktör och kände att hon gärna ville ha lite mer "shaping" i sitt pass och funderade på att kombinera det hon nyss lärt sig med andra moment. Sagt och gjort, idéerna flödade och Saramba är resultatet. Passet innehåller både fitnessdans som innebär enklare steg till sköna rytmer men även moment som squats för att öka musklernas kapacitet (shaping) och steg som främst syftar till att ge puls för ökad förbränning.

Saramba hos Värpinge IF
”Jag kan inte dansa”... Släpp den tanken och häng på!
Hos Värpinge IF har du möjlighet att i ett fartfyllt pass dansa Saramba tillsammans med vår duktiga instruktör Sara.
Hur det ser ut när vi dansar, vad vi har på oss eller hur tränade vi är eller hur ”bra” vi är är helt oviktigt. Du anpassar själv intensiteten så det passar dig och vi går in för glädje och energi!