Matchstart:lör 26 november, 13:00
Plats:Fågelskolans IP (Fågelvallen)
Serie:Träningsmatcher 22/23
Samling:11:30, Fågel
Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Lunds FF i samband med Fågelvallens 1-års dag. Matchstart 13:00. Svara om ni kan spela eller ej.
En lika och nära match i slutändan!
2023-01-14 00:54

Denna Söndagen den 26:e November körde Värpinge IF sin FÖRSTA 11-mannamatch mot Lundarivalerna Lunds FF!

I en tuff och lika match såg vi Värpinge ta ledningen i första halvlek via en briljant frispark från Tristan Byers! Värpinge satte på press på Lunds FF, men Lund kunde hantera det och la på lite press själv. Vi såg Lund komma upp många gånger i första halvlek i offensivt territorium, men de blev oftast abrupt stoppade av Värpinges briljanta ytterbackar Vilhelm Gidner och Hector Book. Första halvlek slutade med få skott för vardera lag, men Värpinge hade ändå en fin ledning när de gick in i andra halvlek.

Det är där Lunds FF erfarenhet kom in och spelade en stor roll. Värpinge kämpade och kämpade med en hög hejarklack i bakgrunden som gav speciella ramsor till Tristan Byers, Leon Rajic Collins och Malte "Maltinio" Arfwidsson och i helhet supportade laget massivt och medgav en stor kämparglöd. Men Lund skulle med 30 minuter kvar att spela kvittera. Värpinge fortsatte dock gå upp och med byten både offensivt och defensivt ville verkligen de rödblåa gå för det!

Men det skulle inte bli...

Med mindre än 10 minuter kvar att spela hittade Lunds FF bakom Värpinges backlinje och kunde sätta in vinnarmålet. Värpinge försökte i resterande ögonblick hitta ett kvitteringsmål men tyvärr skulle det utebli.

AVSLUTNING:

I en tuff och nära match visade våra grabbar från väster OTROLIGT stort hjärta och kämpade modigt mot våra motståndare. Men Lunds FF erfarenhet i 11-mannamatcher samt ett fåtal nummer skiljde åt lagen till slut. Men trots denna förlust finns det mycket gott att ta in i framtiden. Det bådar gott så att säga :)