SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Värpinge IF
Föreningen för dig på väster!
I backspegeln...

Hösten 2005
Bakgrunden till föreningens bildande var att en kväll i september 05 satt vi tre st (Kent Persson, Monica och Bertil Raalas och pratade om idrott i allmänhet och föreningsliv och konstaterade att spontanindrotten är i det närmaste försvunnen och att barn i dag provar många olika idrotter på kort tid, detta i kombination att elittänket startar tidigt samt att det inte är så föreningstätt på 
väster i Lund gjorde att vi tänkte så här!

Varför inte erbjuda ungdomar möjlighet att bli medlem i en förening som sedan i sin tur låter andra föreningar visa sin idrott , då får man både idrott i närområdet och man får testa på i en och samma klubb - dvs färre medlemsavgifter..
Värpinge IF - en ny förening bildades sedan ett par veckor senare efter detta..

Start datum blev 20 september 05!

Under hösten 05, ordnades allt praktiska med organisations och föreningsnummer, vår första förbundstillhörighet blev Svenska Gymnastikförbundet, bankgiro och hemsida var andra saker som ordnades, anslutningsavgifter betalades och bollar köptes in mm. 

Våren 06
Kontakter med skola och kommun
De första kontakter togs med Fågelskolan och Kultur/ Fritids förvaltning om idén med att starta en "annorlunda" förening..

Förfrågningar till Lunds föreningar skickades ut i januari 06 med önskemål om svar under februari.. Ca tio föreningar visade ett första snabbt intresse.

Fanns det ett intresse bland eleverna?
Under mars skickades det ut en första förfrågan bland elever på Fågel/ Gråsparven samt 
Paletten där vi önskade svar i början på april. Ca 10-12 anmälde sitt intresse och därigenom kunde vi söka tider hos kommunen inför kommande år..


Hösten 06
Första föräldramötet var den 31 aug och det var följande föräldrar på plats
Stefan Berglund, Hans-Olov Hansson, Ewa Boye, Anders Helander, Anna Karin Ahlm, 
Anita Georgevska, Simon Mason, Christina Persson-Zoric, Peter Andersson, 
Daniel Ljungcrantz, Katarina Eckerdal, 

Från Värpinge IF representerades Kent Persson, Monica Raalas och Bertil Raalas..

Den första träningen med prova på var följande medlemmar närvarande;
Måns Ahlm, Jessica Andersson, Simon Berglund, Kasper Boye, Daniel Carlsen, Michelle Dzgoeva, Alice Eckerdahl, Filip Georgevski, Oscar Hagblom, Jacob Hansson, Axel Helander, Ellinor Hermansson, Ebba Larsson, Sofie Ljungcrantz, Essa Mason, Simon Sandqvist, Allan Shahabi, Oskar Thomasson, Evelina Qvick, Pontus Qvick, Cecilia Raalas, Daniel Zoric.

Dessutom återbud från 2 deltagare .

Första träningen var den 6 september i fågelskolans gymnastiksal med Jesper Bjerring från Lugi Innebandy och Skånska Dagbladet var på plats.

Det stora antalet gjorde att vi delade upp gruppen i två delar 
en för 97 och äldre samt en för 98 och yngre.

Föreningar som ställde upp under första terminen var; Lugi Innebandy, Salsa Sabrosa, IK Dana, IK Eos, Friskis & Svettis, Lugi Volleyboll. 

Terminen avslutades med julavslutning i Lilla matsalen på Fågel. Totalt hade 32 deltagare provat på under terminen. 7 slutade. 


Våren 07

Våren inleddes med Lugi Handboll och vi var 37 deltagare. 

I maj 07 fick alla som ville i Värpinge IF springa med i Kalvinknatet i stadsparken den 30 maj, följande 12 genomförde loppet:
Daniel Pettersson, Alice Eckerdal, Oskar Thomasson, Jacob Hansson, Oscar Herven, Sofie Bjuringer, Kasper Boye, Johanna Lind, Daniel Carlsen, Sofie Ljungcrantz, Cecilia Raalas.  

Föreningar som ställde upp under termin 2 var: Lugi Handboll, Nayan, KlubbAquapolo, Skånes Klätterklubb, Lugi Tennis, Lunds BK, Lugi Judo, TurboKult, Värpinge GK. 

Under våren började samtal med skolans ledningsgrupp om framtiden och vi kommer överens om att börja titta på två nya områden, särskolan och högstadiet. 

Pizzeria Ministern bjöd på pizza till alla barnen. 

Basketlaget spelade i DM för f96 och i Änglacupen samt lite träningsmatcher och hade en populär övernattning på Eoshallen. 


Hösten 07

Nu var vi 40 deltagare och hade 3 grupper igång per onsdag, åldrarna var nu åk F-4. 
Hösten inleddes med ett föräldramöte som vanligt, under termínen jobbade vi fram 
ansökningar till diverse fonder osv. 
Föreningarna som kom denna höst var H43, FIFH, LHIF, Salsa Practica, Lugi Judo, Turbo Kult, Julavslutningen var i Fågelgårdens fritidsgård med alla medlemmar på plats och vice ordförande i fritidsnämnden. Basketlaget hade växt till 17 spelare

Våren 08
Den 25/1 var vi med i TV! Pga ombyggnad i Fågelskolan var vi på Fågelgårdens fritidsgård med våra aktiviteter vi satte den 10 januari igång Särskolans prova på. 
Vid årsmötet den 6/3 bildades det tre nya föreningar: St hans IF, sandbybygdens if och lundabygdens prova på if. Basketlaget spelade seriespel etc. 
Föreningar som var på besök denna termin var; Lugi Rugby, Tian Dao Taekwondo, IFK Lund Bt, Bowlingklubben GS, Stall Humlamaden Veberöd, LL Dancestudio. 
Särskolan hade dessutom Abada Capoeira på besök. 
Utåtriktade aktiviteter var Västerdagen den 26 april och Valborg 30/4. Dessutom arrangerade
vi tillsammans med skola och Fritid Västerjoggen med 240 barn från förskolorna på väster. 
Basketlaget var i Köpenhamn på turnering i januari, Eskilstuna i april och spelade DM i april allt med goda resultat. Under våren planerades det för den första sommarkollot på väster dit vi tog emot 15 barn per vecka under de två första veckorna på sommarlovet. 

Vi drog i gång en gruppungdomar på Högstadiet som till hösten ska starta sin verksamhet.    

Sommaren 2008 arrangerade vi vårt första Sommarkollo
15 deltagare med Hedda, Moa, Emma, Pontus, August som ledare med Jessica Gullberg som överledare.

HT 08

Hösten 2008 startade vi första högstadiegrupp, vi hade teambuilding i Skrylle, vi testade Linedance, Bowling och Aikido bland annat. Prova på gruppen för åk 1-4 hade numera tre grupper med ca 50 deltagare totalt anmälda. Basketlaget f97 gick numera i åk 5 och spelade seriespel mot äldre lag med framgång. Vi startade dessutom en grupp i basketen för de yngsta barnen i åk 1-2.

  

VT09

Basketen utökade med ett pojklag födda 97, f97 gjorde en strålande vår och avslutade sin tid Värpinge med att bli skånska mästare, man hade under våren spelat bra i Köpenhamn och i Eskilstuna. Laget gick den 15/5 över till Eos. Vi utökade verksamheten med att ha med prova på för vuxna. Föreningens grundare fick mottaga priset som årets förnyare inom skånsk idrott vid GALAN i arenan. På sommarlovet hade vi två veckor med totalt 56 deltagare.  


HT09

Fortfarande stabilt med prova på för åk 1-5, prova på för vuxna och högstadiet. Basketen omfattade en mixad grupp för åk 1-3.  Gemensam avslutning i Fågelskolans matsal med 150 personer på plats.

 

VT10
Sommarkollots tredje år blev en vecka på väster, en vecka på norr med nästan 90 deltagare. Föreningen utsågs till årets integrationspristagare i Lunds Kommun.  Denna termin anställde vi vår första anställda administratör Hanna Tordardottir som jobbade med utvecklingsfrågor och Lundalandsprojektet. Vi skaffade ett kansli på Sankt lars området och började ta emot praktikanter från Båstads sportsmarknadsförare.

 

HT10

Många nya samarbeten har inletts detta år med KFUM, V/O, Socialförvaltningen och Arbetsenheten samt TAMAM. Under hösten
kom så beskedet om att vi fick erhålla medel från Leader Lundaland.
Vi startade fotbollsgrupper och bollskola vid sidan om Prova på grupperna. 

VT11
Ägnades åt förberedeler av dubbla kolloveckor på såväl Norr som Väster samt i Dalby. Hanna slutade och Hans Blom började jobba heltid, vi fick nystarts jobb och anställde Aseel Al-Haidar. Vi hade ett projekt Klart att vi kan med Mandeiska Kulturföreningen som varade över hösten 2011. Under våren blev vi beviljade medlemskap i KFUM Sverige. Vi flyttade till Skatteverkets lokaler på Järnåkra i februari. 

HT11
Prova på grupperna och bollskola, fotboll. Nya verksamheter var Zumba, Fotboll för juniorer. Vår kassör Monica blev belönad med stipendium av Lunds Kommun. Hans slutade efter att varit ledare i olika tjänstgöringsgrader hos oss under hela fyra år. 

VT 12..
Alexandra Rydberg fick ersätta Hans på kansliet. Värpinge IF blev officiellt en fotbollsförening.
Vi hade ett projekt på Fågelskolan som rastverksamhet under tio veckor.
Under våren 12 flyttade föreningen sitt kansli till Kronetorps Mölla i Arlöv. Sommarkollot som bytt namn till Sportcamp redan 2011 fortsatte att växa. 

HT12
Hösten tilldelades föreningens ordförande Årets Förebyggande Pris. Fotbollen började växa då Egil Wingbro började träna allt fler grupper. Namninsamling gjordes i området (605 namn) för att få gräs på Fågelvallen.
Inlämnades till kommunalrådet den 20/12 2012. 

VT13 
Den 17 februari tog Kultur och fritidsnämnden beslutet att rusta upp Fotbollsplanen till att bli en naturgräsplan. 

HT13
Den 1 juli påbörjades arbetet med Fågelvallen. Nyårsafton körde vi vårt första "nyårszumba" med Marie och Jenny. 

VT14
Invigning av gräsplanen - inga representanter från kommunen. 
Första terminen på gräs och premiär i seriespel. Första hemmamatchen var mot Åkarps IF i P10-serien födda 2004.  Övriga lag i seriespel P09 - födda 05/06

HT14
Andra Terminen på gräs. Vi upprepade succén med nyårszumban. 

VT15
Tre lag i seriespel i fotboll. 

HT15
Våra ledare i basketen Emma och Anna åker till Italien på sportsseminar september/oktober. Parkourens Joakim åker 8/10 till Bangkok på jämställdhets konferens för att representera 
KFUM. Som ett led i tioårsfirande arrangerar vi flera inslag denna sommar. KFUM Super Jam med närmare 100 deltagare från Piteå till Ystad. Även den första turneringen i fotboll hålls med 34 lag från Skåne på Golfbanan och Fågelvallen. 
Som ett led att samla in pengar till Katastroffonden åt Rädda Barnen kör vi vårt första Zumbathon, har öppethus i Parkour och skramlar in i bössor. 14651 SEK och en full lastbil med kläder som doneras till Svenska kyrkan. 

VT16
Sommarkollot hålls på många ställen men inte på Fågel för första gången på 9 år. 

HT16
Andra upplagan av Värpinge Open, en endagsturnering på Fågelvallen. Vi anordnar en zumbamarathon för Spädbarnsfonden. 

VT17
Vi håller tre föreläsningar för våra ledare med SkåneIdrotten och KFUM SYD. 

HT17
Vårt nybildade ungdomsråd håller en Kick off i september med fotboll, basket, parkour, tipspromenad, grillning och godisregn. Zumban växer och finns även i Veberöd från hösten 2017. 

VT18
Nu är även Dalby med i zumbagruppen från våren 2018. 


HT19
Från och med hösten 2019 erbjuder vi även Zumba toning i föreningen

 
KLUBBKOLLEKTION
SOCIALA MEDIER
HUVUDSPONSORER
SPONSORER SPORTCAMP
STIFTELSER