Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Kort om våra idrotter
Idrottsmixen är en grupp för barn födda 2007-2010. Här kan deltagarna få vara med och testa på olika idrotter och ha kul. Det är vad som brukades kallas "Prova På". Konceptet är att deltagarna under träningarna ska få prova på olika idrotter och få testa nya saker. 

Goalball är en idrott som främst är till för synskadade fast man kan spela även om man är fullt seende. Det finns två lag med tre personer på plan. Man ska försöka få in en boll med en bjällra eller liknande inuti in i motståndarens mål. Bollen måste rulla längs golvet så motståndarlaget kan höra bjällran och stoppa bollen. 

Parkour är konsten att röra sig framåt i sin miljö oavsett hinder. Att ta sig från punkt A till B, på ett snabbt och effektivt sätt som möjligt. Detta innebär att man springer, hoppar, och klättrar på olika sätt.

Zumba i Värpinge IF är ett träningspass som innehåller mycket dans. Dansen är influerad av salsa och kombinerar flera olika latinamerikanska dansstilar. I Zumba Fitness fokuserar man på att du ska ha roligt samtidigt som du tränar hela kroppen. Du behöver inte vara ett proffs för att dansa Zumba, det viktiga är att du rör på dig och har roligt. Träningsformen och dansen passar människor i alla åldrar och stegen är inte speciellt svåra. Det gör att du snabbt kommer in i rytmen till musik som cumbia, salsa, samba och merengue.

Saramba är vår ledare Saras alldeles egna dansfitnesspass. Sara kom på idèn med Saramba efter att hon gått utbildningen som Zumba®-instruktör och kände att hon gärna ville ha lite mer "shaping" i sitt pass och funderade på att kombinera det hon nyss lärt sig med andra moment. Sagt och gjort, idéerna flödade och Saramba är resultatet.